۱- مرتضوی، سید علی راهنمای کاربردی آنالیز خطرات و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) ؛ دانشگاه فردوسی مشهد، ۱۳۸۰
۲- پورشمس، مهرداد؛ آشنایی با استانداردهای ایران، ایزو ۹۰۰۱ و ۹۰۰۲، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، ۱۳۷۵
٣- مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران؛ استاندارد شماره ۴۵۵۷؛ آیین کار استفاده از سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی ، ۱۳۷۵ ۴- ماجدی، محسن؛ HACCP و راههای مبارزه با تقلبات مواد غذایی ؛ مدیریت بهداشت و ایمنی معاونت بازرسی سازمان اتکاء ۱۳۷۹
5- United Registrar Of Systems (2002 Overview On HACCP Principle In Food Industry
; URS. Co
6- National Advisory Committee On Microbiological Criteria For Foods, (1989), HACCP
Principles For Food Production; Food Saftey And Inspection Service ; United States
Department Of Agriculture.
7- Codex Committee On Food Hygiene Draft HACCP Principles, (1991), Draft Principles
And Application Of The Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) Systems ; Food
Saftey And Inspection Service; United States Department Of Agriculture
8- Codex Committee On Food Hygiene Draft HACCP Principles, (1992) , HACCP, Food
Saftey And Inspection Service ; United States Department Of Agriculture
9- The Council Of The European Communtties, (1993), Council Directive 93/43/EEC ;
Offical Journal Of The European Communtties.
10- Nantional Advisory Committee On Microbiological Criteria For Foods, (1987),
Principles And Application Guide Lines, Food Saftey And Inspection Service ; United
States Department Of Agriculture.
11- Dennic, National Advisory Committee On Microbiological Criteria For Foods, (1999),
HACCP, NFPA Meat And Poultry Products Committe